Pazaryeri Mağazanı Back to School Kampanya Dönemine Hazırla

Yaz sezonunun bitmesine çok az kaldı, sonbahar kapıda. Okullar açılıyor, pazaryeri mağazanda daha fazla satış yapabileceğin Back to School (Okula Dönüş Zamanı) kampanya dönemi başlıyor. Peki nedir bu Back to School? Okula dönüş zamanı olarak da adlandırabileceğimiz bu dönem, yaz tatili bitmeden ve okul sezonu başlamadan önceki dönemi ifade ediyor. Bu dönem için pazarlama kampanyalarına ve stokları güçlendirmeye 1 Ağustos - 30 Eylül tarihleri arasında başlaman yoğun müşteri talebini karşılamanı sağlar. Pazaryeri mağazanı Back to School kampanyasına nasıl hazırlanacağını düşünüyorsan yazımızı okumaya devam et. Çünkü kampanya döneminden en iyi şekilde yararlanman için takip edebileceğin Back to School pazarlama ipuçlarını senin için bir araya getirdik.

7 Back to School Pazarlama Kampanyası Fikri

1. Pazaryeri mağaza vitrininde okula dönüş teması kullanabilirsin

Pazaryeri mağaza vitrinini kampanya dönemine uygun bir şekilde hazırlaman dikkat çekecektir. Mağaza tasarımında yarattığın enerji, müşterilerini farklı bir ruh haline sokacak ve Back to School dönemi için yeni ürünler satın alması gerektiğini hatırlatacaktır.

Okula dönüş temaları şunları içerebilir:

- Mağaza vitrininin kapak fotoğrafında kampanya dönemini temsil eden görsel kullanabilirsin, 

- Görsellerinde kahverengi, turuncu, kırmızı, sarı tonlar gibi sonbahar renklerini kullanabilirsin,

- Ana sayfanda Back to School döneminde kullanılacak ürünlere yer verebilirsin, 

- Ürünlerini öne çıkanlar ya da en çok satanlar gibi kategorilere ayırarak sergileyebilirsin,

- Ürün açıklamalarında okul ayakkabısı, üniversite kitapları gibi anahtar kelimeler kullanabilirsin.

2. Kampanyalara katılabilir ve indirim kuponları sunabilirsin

Pazaryerlerinin sunmuş olduğu kampanyalar satıcı mağazalarını ön plana çıkararak satışların artmasına yardımcı oluyor. Bu kampanyalar müşterilere %20, %30, %50 gibi oranlara sahip indirimler sunuyor. Kampanyaya katılan satıcının da komisyon oranını düşüren bir yapıya sahip olması satıcı için avantajlı bir süreç yaratıyor. Bu sebeple ilgili kampanyalardan sana en uygun olana dahil olmanı ve görünürlüğünü artırmanı öneriyoruz. 

Müşteriler bu özel sezonda alışveriş yaparken birden fazla satıcı ile karşılaşır ve içlerinden birisini seçmek için nedene ihtiyaç duyarlar. Tam da bunun için onlara dikkat çeken indirim kuponları sunmak, rakip mağazalar arasından sıyrılmana ve tercih edilmene yardımcı olur. 

3. Tamamlayıcı öğeler içeren ürün paketleri oluşturabilirsin

Okula dönüş sezonu denince akla pek çok farklı eşya geliyor. Üstelik insanlar okula dönüş sezonu için gerekli her şeyi aldıklarını düşünseler bile bazılarını unutmuş olabiliyorlar. Tamamlayıcı ürünler içeren ürün paketleri sunarak, ziyaretçilerine ilgili ürünleri hatırlatabilir, hatta bir arada almasına yardımcı olabilirsin.

4. Sosyal medya aracılığıyla müşterileri mağazana çekebilirsin

Hayatımızın parçası olan sosyal medya tartışmasız marka bilinirliği için eşsiz bir iletişim aracı. Markana bağlı olarak Facebook, Instagram, X, LinkedIn, TikTok ve YouTube'da varlık gösterebilirsin. 

1 Ağustos’tan itibaren sosyal medya hesaplarında okula dönüş dönemi ile ilgili içerikler paylaşabilirsin. Hedef kitlene okula dönüş ürünlerini tanıtabilir, indirim kuponlarını anlatabilirsin. Paylaşımlarında ve Instagram Öne Çıkanlar alanında mağaza linkine yer vererek mağazana trafik sağlayabilirsin. İçerik paylaşımlarını yaratıcı görsel çalışmaları ve ilgi çekici içerik metinleri ile güçlendirebilirsin. 

5. Ürün listesi oluşturabilirsin

Okula dönüş ürünlerine eklenebilecek birçok ürün vardır. Kendine ürün listesi oluşturarak stokları bu listeye göre doldurabilirsin. İşini kolaylaştırmak için bazı ürünleri aşağıda toparladık;

Kırtasiye Ürünleri;

Kitap

Not Defteri

Tükenmez kalem,

Kurşun kalem,

Uçlu kalem,

Pilot kalem,

Silgi,

Uç,

Ajanda.

Elektronik Ürünleri;

Bilgisayar,

Tablet,

Cep telefonu,

Kulaklık,

Saat.

Perakende Ürünleri

Okul Çantası,

Üniforma,

Okul kıyafetleri,

Ayakkabı,

Ev Ürünleri;

Sandalye,

Çalışma Masası,

Kitaplık,

Çekmece.

E-ticaret işletmenin içinde bulunduğu sektöre bağlı olarak, bu ürünleri kontrol listene ekleyebilirsin.

6. Ücretsiz kargo

Kargo, satış oranlarının belirlenmesinde önemli bir faktördür. Kargo ücretleri satın alma sürecini etkileyebilir ve bir kişi sadece kargo ücretleri nedeniyle siparişini iptal edebilir. Bu nedenle, okula dönüş kampanya döneminde müşterilerine mutlaka ücretsiz kargo sunmanı öneriyoruz. 

Ücretsiz ve hızlı kargo, mevcut müşterinin memnuniyetini devam ettirirken yeni müşteriler edinmen için iyi bir yoldur. Ücretsiz kargo mümkün değilse (örneğin ev mobilyası şirketleri için), ürünlerin ne zaman teslim edileceğine dair belirli bir zaman vermeni öneriyoruz. Bu, müşterilerinde ürünlerini satın alma konusunda daha fazla güven yaratırken kişisel planlamalarını da yapmalarını kolaylaştıracaktır.

7. Gelir paylaşımlı E-Ticaret Finansmanı kullanabilirsin

WorqCompany’de müşterilerimizin stok ve finansman ihtiyacına gelir paylaşımlı E-Ticaret Finansmanı ile çözüm sunuyoruz. Gerek normal satış döneminde gerek Back to School gibi kampanya dönemlerinde stokların her zaman dolu olmasını sağlıyoruz. Bu sayede artan talebi cevapsız bıraktırmıyor, müşterilerin olumlu deneyim yaşamalarını sağlıyoruz. 

Kampanya döneminden en iyi şekilde yararlanmak için gelir paylaşımlı E-Ticaret Finansmanına şimdi başvur. 

Okula dönüş dönemi, mevcut müşterilerin ihtiyaçlarını karşılaman ve yeni müşteriler edinmen için büyük bir fırsat. Eğitimin insanların yüksek önceliği olduğunu unutmamak gerekiyor. Ayrıca, ebeveynler kendileri için fazla harcama yapmasalar bile, çocuklarının eğitimi için harcama yapmaya daha isteklidirler. Okula dönüş kampanya dönemine hazır olmanı ve yukarıda verdiğimiz fikirlerden faydalanarak müşterilerine en iyi deneyimi sunmanı tavsiye ediyoruz.

geLİR PAYLAŞIMLI E-Tİcaret

Sen de Gelir Paylaşımlı E-Ticaret ile
İşini Büyütenler Arasında Yerini Al