İlham Veren Yeni Yıl Kampanyaları

Yılbaşı, e-ticaret satıcıları için kaçırılmayacak bir kampanya dönemidir. Doğru kampanya yönetimi ve pazarlama stratejileri ile satışları artırabilecekleri önemli bir dönemdir.

E-ticaret kampanyalarının en sevilenlerinden ve en renklilerinden olanı: yılbaşı kampanyaları. Yılbaşı kampanyaları için net bir tarih vermek çok zordur ama kabaca bir tarih verecek olursak, aslında çoğu pazaryeri ve e-ticaret satıcısı kasım kampanyalarından sonra hiç vakit kaybetmeden yılbaşı için kampanyalarını ve stoklarını hazırlamaya başlarlar.

Kasım bitiyor, gözler yılbaşı indiriminde! Peki hangi pazaryeri ve marka, hangi kampanya ile öne çıkmayı planlıyor? Önceki yıllarda kim, hangi kampanyası ile ön plana çıktı? Hangi ürün en çok sattı ve en çok kazandıran pazarlama stratejisi ne oldu? Gelin, birlikte göz atalım. 

Geçmişten Günümüze Yılbaşı Kampanyaları

Genelde her marka veya pazaryeri, kampanya dönemlerinde pazarlama teknikleri, stok çeşitlilikleri ve eksiksiz stok hazırlıkları ile rakiplerinin önüne geçebilmek için kampanyalarını hazırlamaya ve stok alımlarını yapmaya Kasım ayından itibaren başlar. Sizlere ilham olması için geçmişten günümüze yapılan yılbaşı kampanyalarını derledik.

1. Dove Benim Güzelliğim #RakamlarınÖtesinde: Beden Olumlama Kampanyaları

2018 yılında Dove markası “Benim Güzelliğim #RakamlarınÖtesinde” kampanyası ile toplumun ve sosyal medyanın ideal güzellik kalıplarının dayattığı rakamlara baş kaldırarak beden olumlama hareketine destek verdi. Yeni yıla girerken alınan en yaygın kararlardan birisi genellikle toplumun dayattığı estetik algılara uyma kaygısı sonucunda ortaya çıkan kilo verip ya da kilo alıp daha fit bir vücuda sahip olmak. Siz de bu estetik yargılarını yıkarak, sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik ederken müşterilerinizin sahip oldukları vücudu sevmelerini sağlamak için kampanyalar oluşturabilirsiniz. Örneğin ürün çekimlerinizde her beden mankenden destek alarak siz de beden olumlama kampanyanızla yeni yılda öne çıkabilirsiniz.

2. Yeni Yıl, Yeni Ürün: Reebok “New Year, New Gear”

Yeni yılda yeni ürünleri piyasaya sürmek de pazarlama fikirleri arasında en popüler olanlardan birisidir. Aralık ayı boyunca yeni ürünün ne olduğunu ve eski ürünlerden nasıl daha iyi olduğunu ufak ipuçları paylaşarak ay boyunca müşterileriniz arasında heyecan yaratıp lansmanınız için ön hazırlık yapabilirsiniz. Yeni yılın gece yarısı ürününüzü sitenize veya pazaryerlerine ekleyerek satışa sunabilirsiniz. Bunun yanı sıra, yılbaşı gecesine özel yeni ürününüzü alanlara özel indirim kuponları, ücretsiz kargo gibi fırsatlar sunabilirsiniz. Bu kampanya modeli için örnek olarak Reebok markasının 2012 yeni yılında sunduğu New Year, New Gear (Yeni Yıl, Yeni Donanım)” kampanyasını gösterebiliriz. Buradaki amacın, yeni egzersiz ekipmanlarının reklamını yapmak ve satışlarını artırmak olduğu tahmin edilmektedir. 

3. Sosyal Medya Hesaplarınız Üzerinden Yılbaşı Çekilişleri Düzenleyin

Sosyal medya hesaplarınız üzerinden yapacağınız çekiliş etkinliği ile hem sosyal medya etkileşiminizi artırabilir hem de marka bilinirliği sağlayabilirsiniz. Sunacağınız ürünü kazanabilmek için çekilişe katılım sağlamak isteyenlerin sayfanızı takip etmelerini, gönderinizi beğenip paylaşmalarını ve arkadaşlarını etiketlemeye yönlendirme yapabilirsiniz. 

4. Yeni Yıla Özel İndirimler Sunabilirsiniz

Yeni yıla özel indirimler ve kampanyalar hazırlayın. “Tüm ürünlerde %60’a varan indirim”, “2. üründe %50 indirim” veya “3 al 2 öde” gibi indirimler sunarak satışlarınızı artırabilirsiniz. Bu indirimleri duyurmak adına sosyal medya hesaplarınızda post paylaşabilir, e-mail ya da sms yoluyla hedef kitlenizi bilgilendirebilirsiniz. 

5. Hediye Kartı İmkanı Sunabilirsiniz

Yılbaşının zorlu süreçlerinden birisi de sevdiklerimiz için hediye seçimleri oluyor. Ona ne alacağım? Neyi sever acaba? Bedeni büyük gelir mi? gibi sorunların önünü kapatmak adına hediye kartı imkanı sunabilirsiniz. Müşterileriniz sevdiklerine hediye kartları vererek kendi hediyelerini seçme fırsatı sunabilirler. Hem müşterilerinize hem de yılbaşı sonrasında iade oranlarını azaltmak adına size kolaylık sağlayacak bir yöntem olabilir. 

Pazaryerinizde Satabileceğiniz Yılbaşı Ürünleri 

1. Yılbaşı Süsleri

Ağaç süsleri, aydınlatmalar, kapı süsleri, kar spreyleri, yılbaşı konseptli peçeteler… Yılbaşı ruhunu anlatan ve aktaran tüm süsler ve eşyalar revaçta! Aralık ayında stoklarınızı yılbaşı ruhuyla buluşturup yeni yıl trendlerini yakalayabilirsiniz.

2. Yılbaşı Setleri

Kupa, makyaj, oyun, takı, fincan setleri ve daha başka setler de yılbaşı ürünlerinin sevilenleri arasında yer alıyor. 

3. Kutu Oyunları

Yılbaşı gecelerinin vazgeçilmez aktivitelerinden birisi de kuşkusuz ki kutu oyunlarıdır. Monopoly, scrabble, jenga… Ürünlerinizde kutu oyunlarına yer vererek yılbaşında satışlarınızı artırabilirsiniz.

4. Termos

Sevdiklerinizin içini ısıtacak kullanışlı bir yılbaşı hediyesi: termos. Yılbaşı konseptli, yeşil, kırmızı renkli termoslar ile pazaryerlerindeki mağazanızın vitrinlerini süsleyebilirsiniz.

5. Panduf

Yılbaşı deyince akla gelen ilk şeylerden birisi de karlı ve soğuk havalar oluyor. Bu çağrışım da hediye seçimlerimizi ya da alışverişlerimizi etkileyebiliyor. Sevdiklerimiz ile birlikte sıcak bir yeni yıl geçirebilmek için panduf terlik seçimlerimiz arasında yer alıyor.

6. Teknolojik Cihazlar

Oyun konsolları, kişisel bakım aletleri, küçük mutfak aletleri, tablet, telefon, VR cihazları ve akıllı saatler 2022 yılının çok satanları arasında yer aldı. 2023’te de şaşırtmayıp çok satanlarda yer alması bekleniyor.

7. Hobi Malzemeleri

Yeni yıl, yeni başlangıçların da habercisi! Yağlı boyaya başlayanlar için şövale ve tuval seti, örgü örmek isteyenler için örgü setleri, mobilyalarını restore etmek isteyenler için zımpara ve boyama setleri…Yeni yılda e-ticarette hobi malzemeleri ve setleri de rağbet görüyor.

2023, yeni trendleri ve e-ticaretteki gelişmeleri ile kapıda! Siz de blog yazımızdaki bu bilgilerle markanız için yeni kampanya stratejileri oluşturup pazaryerlerinde satışlarınızı artırabilirsiniz.  

WorqCompany E-Ticaret Finansmanı ile aklınız stoklarınızda kalmasın, stoklarınız sizi yarı yolda bırakmasın. E-ticaret finansmanımız ile ilgili bilgi almak için ”Hemen Başvurun”.

Kaynaklar:

https://bettermarketing.pub/11-of-the-best-new-year-marketing-ideas-to-jump-start-your-2020-d52c1f0295c6

https://www.podium.com/article/new-years-marketing/

https://shanebarker.com/blog/new-year-marketing-ideas/

https://www.ticimax.com/blog/yilbasinda-e-ticaret-satislarinizi-arttiracak-ipuclari 

https://www.trendyol.com/s/yilbasi-hediyeleri

geLİR PAYLAŞIMLI E-Tİcaret

Sen de Gelir Paylaşımlı E-Ticaret ile
İşini Büyütenler Arasında Yerini Al