Gelir Paylaşımlı E-Ticaret Neden Firmanı Büyütmek İçin En İyi Yol?

Kozmetik sektöründe ürün satışı yapan Berkay Bey, 2019'dan bu yana istikrarlı bir şekilde şirketini büyütüyordu. Kasım 2022’de Efsane Günler ve 11.11 kampanyaları başladı ve pazaryerlerinde bir hafta içerisinde o zamana kadarki en fazla satışını yaptı. Artık, müşterilerine ulaştırması gereken çok sayıda sipariş vardı ve stokları bitmek üzereydi. Siparişlerin devam etmesini sağlamak için yeni ürün tedarik etmeye ihtiyacı vardı. Stoklarını nasıl dolduracağına karar verme zamanı geldiğinde, gelir paylaşımlı E-Ticaret modelinin en iyi yöntem olduğunu biliyordu. Neden mi? Geleneksel destek türleri ya istediği hızda stoklara ulaşmasını sağlayamıyor ya da özsermayeden pay istiyordu.

Bu yazımızda Gelir Paylaşımlı E-Ticaret'in neden firmanı büyütmenin en iyi yolu olduğunu ele alacağız. Hadi başlayalım.

Kozmetik sektöründe ürün satışı yapan Berkay Bey, 2019'dan bu yana istikrarlı bir şekilde şirketini büyütüyordu. Kasım 2022’de Efsane Günler ve 11.11 kampanyaları başladı ve pazaryerlerinde bir hafta içerisinde o zamana kadarki en fazla satışını yaptı. Artık, müşterilerine ulaştırması gereken çok sayıda sipariş vardı ve stokları bitmek üzereydi. Siparişlerin devam etmesini sağlamak için yeni ürün tedarik etmeye ihtiyacı vardı. Stoklarını nasıl dolduracağına karar verme zamanı geldiğinde, gelir paylaşımlı E-Ticaret modelinin en iyi yöntem olduğunu biliyordu. Neden mi? Geleneksel destek türleri ya istediği hızda stoklara ulaşmasını sağlayamıyor ya da özsermayeden pay istiyordu. İşte Berkay Bey'in karar verme sürecinde izlediği yol firmasını büyütmesine bu şekilde olanak sağladı:

Nakit akışını destekleyen tercihe dayalı gelir paylaşımı periyodu

Geleneksel finansman sağlayıcılar, işletmenin başarılı olmasını hedeflemez. Ne olursa olsun her ay aynı miktarda ödeme yapılmasını ister ve bekler. Stokların müşterilere satılmak yerine bir limanda konteyner gemisinde sıkışıp kalsa da, yine de ödeme almak isterler. Bu da sana nakit akışı sorunu yaratır.

Biz, Gelir Paylaşımlı E-Ticaret ile işletmenin başarılı olmasını hedefliyoruz. Bununla birlikte senin tercih edebileceğin gelir paylaşımı periyotlarını sunuyoruz. Bu, hizmetimizi kullandıktan sonra gelir paylaşımını işletme sermayesi döngüne göre planlayabilmen demektir. Tercihe dayalı gelir paylaşımı periyodu, nakit akışı yönetimini destekleyerek nakit sıkışıklığı yaşadığın zamanlarda riske maruz kalmamanı sağlar. 

Geleneksel bir ticaret zaman çizelgesine örnek:

0. Gün: 100.000 $ bir destek onay aldın.

1. Gün: Envanter siparişi vermek ve sözleşme imzalamak için üreticiyle iletişime geçersin. Üreticiye %30 peşin ödeme yapman gerekir, bu yüzden 30.000 $ ödersin.

30. Gün: Desteğin ilk ödemesini yaparsın, ancak fabrikadaki birikmiş işler nedeniyle malların henüz sevk edilmedi bile. Geleneksel finansman sağlayıcısına ilk ödemeyi yaparsın.

45. Gün: Stokların nihayet sevk edildi ve tedarikçine kalan %70'i borçlusun, bu yüzden son 70.000 $'lık ödemeni yaparsın.

60. Gün: Bankaya tekrar borçlanırsın, ödemeyi yapabilmek için ay sonunda nakit akışını daraltırsın.

90. Gün: Nakliye gecikmelerinden sonra, ürünlerin nihayet depona ulaşır ve bu stoku müşterilere satmaya başlarsın. Ancak geleneksel finansman sağlayıcısına üçüncü ödemeni yapman gerektiğinden nakit akışında yine sıkışıklık yaşarsın.

Gelir paylaşımlı E-Ticaret hizmeti için zaman çizelgesine örnek:

0. Gün: WorqCompany’den 100.000 $'lık stok için onay aldın.

1. Gün: Ürün tedarikçin ile bizi bir araya getirirsin. Almak istediğin ürünleri senin yerine tedarikçiden toptan satın alırız. Tedarikçiye bir borcun kalmaz.

2. Gün: Pazaryeri mağazanın stoklarını güncellersin ve satış yapmaya başlarsın. 

60.Gün: Tercih ettiğin gelir paylaşımı sıklığına göre geri ödemelerini yaptığın ilk gelir paylaşımlı E-Ticaret modeliniyle sattığın stokları bitirirsin. Özsermayen ile işletmenin diğer gider kalemlerini karşılayabilirsin. Nakit akışı sıkıntısı yaşamadan ürünlerini satmaya devam edersin. 

61.Gün: Önkoşulsuz bir şekilde yeniden Gelir Paylaşımlı E-Ticaret'e başvurabilirsin.

Gelir paylaşımlı E-Ticaret hissene dokunmaz

Geleneksel destek sağlayıcılar genellikle finansman karşılığında şirketinden hisse talep ederler. Bu durumda şirketin için ileriye dönük en iyi yolu belirleme yetkisini kaybedebilirsin. Karar verme yetkisini elinde tuttuğunda bile, şirketinin uzun vadeli geleceğini engelleyen kısa vadeli kararlar almak zorunda kalabilirsin. 

Ancak biz Gelir Paylaşımlı E-Ticaret'i sağlarken satış potansiyeline göre başvurunu değerlendirdiğimiz için stoklarına erişim sağlamak için işletme hissenden vazgeçmen gerekmez. İşletmen için tüm söz hakkını elinde tutarsın. 

Stoklara hızlı erişim

Geleneksel destek sağlayıcılardan hizmet almak haftalar hatta aylar sürebilir. 

Çünkü varlıklarının ve kârının mevcut durumunu incelemek için zamana ihtiyaç duyarlar. Ancak bu bekleme süreci nakit akışı üzerinde daha fazla baskıya neden olur. Biz, Gelir Paylaşımlı E-Ticaret modelini size günler içinde sağlıyoruz. Bu sayede zaman yönetimini verimli bir şekilde yapabilmene ve nakit akışını iyi yönetebilmene fırsat sunuyoruz.

Stoklara hızlı erişim, daha sağlıklı ve bilinçli kararlar almana yardımcı olur. WorqCompany olarak hızlı bir şekilde hizmet verme yeterliliğine sahibiz. Pazaryerlerinde satış yaptığın ve gelir artışı potansiyelin olduğu sürece, başvuru onayının ertesi gününde bile ihtiyacın olan stoka sahip olabilirsin. Sipariş oranın düşmeden veya yeni müşteriler bulma konusunda çaresiz kalmadan satışlarını rahat bir şekilde yapabilirsin.

Mevcut varlıklar yerine gelir potansiyeline bakış

Şirketin henüz altı aydır faaliyette olabilir, bu nedenle elbette henüz gösterecek büyük bir kârın veya varlığın olmayabilir. Ancak stokların, tam olarak bulunduğun seviyeden yukarı çıkmak için ihtiyacın olan şeydir. Bunun farkındayız ve gelir paylaşımlı E-Ticaret modelinin yapısını potansiyel gelire dayanarak inşa ettik. Bu sayede mpdelimize başvurduğunda onay alma ihtimalin hatta talep ettiğin stokların tamamını alma olasılığın çok yüksektir.

E-ticaret işini geliştirmek için çabalarken çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldığının biliyoruz. Bu zorlukların en büyüğünün de stokları yenilemek olduğunu görüyoruz. Gelir paylaşımlı E-Ticaret modeli ile ihtiyacın olan stoku senin yerine tedarikçinden satın alıyoruz ve yüksek kâr elde etmene destek oluyoruz.

Bugün gelir paylaşımlı E-Ticaret modeline başvurarak sen de işletmen için hızlı gelir artışı sağlayabilir, sen de Berkay Bey gibi başarının kilidini açabilirsin. Şimdi Başvur.

geLİR PAYLAŞIMLI E-Tİcaret

Sen de Gelir Paylaşımlı E-Ticaret ile
İşini Büyütenler Arasında Yerini Al