Gelir Paylaşımlı E-Ticaret Finansmanını Neden Tercih Etmelisin?

Gelir paylaşımlı E-Ticaret Finansmanı, pazaryerlerinde satış yapan küçük ve orta ölçekli farklı finansman modellerine açık işletmeler için erişilebilir yeni bir finansman modelidir. Bununla birlikte büyük ölçekli işletmeler de faydalanabilmektedir. Bu yazımızda gelir paylaşımlı E-Ticaret Finansmanını neden tercih etmen gerektiğini ele alacağız.

Gelir paylaşımlı finansman

Gelir paylaşımlı finansman; finansman karşılığında gelecekteki satışları vaat ederek sermaye artırmanın bir yoludur. Borç finansmanında olduğu gibi faize maruz kalmak veya öz sermaye finansmanında olduğu gibi şirket hissesinden vazgeçmek söz konusu değildir. Gelir paylaşımı, işletmenin kârına dayalı olarak yapılır. Pazaryerlerinde mağazası olan satıcılara sunduğumuz E-Ticaret Finansmanı da gelir paylaşımı esasına dayanır ve geleneksel finansman türlerinin dışında satıcılara yepyeni bir finans deneyimi sunar.

Müşterimiz Sina Bey, gelir paylaşımlı E-Ticaret Finansmanı ve WorqCompany için şöyle diyor;

 

“İşletme sahipleri için risk sermayesi veya banka kredisinden çok daha cazip bir finansman çünkü, işletme sahipleri risk sermayesinde olduğu gibi öz sermayeden vazgeçmek yerine işletmenin tam sahipliğini ellerinde tutabiliyorlar ve kredide olduğu gibi faiz uygulaması yok. Bunun globalde yaygın olarak tercih edilmeye başlanan bir finansman modeli olduğunu WorqCompany sayesinde öğrendik. Bu finansman modelini Türkiye’de uygulayan ve finansmandan faydalanmamızı sağlayan WorqCompany’e teşekkür ederim. 

WorqCompany ile çalışanlar sadece finansman almak ile kalmıyor. Ben, işletmeme ek gelir yarattığım Her Referansta %1 Komisyon Programı’na da dahil oldum. Bu program ile WorqCompany’e müşteri öneriyorum, önerdiğim müşteri finansman kullandığında finansman tutarı üzerinden %1 komisyon kazancı elde ediyorum. Bu kazancı da yine işletme giderlerimde değerlendirebiliyorum. Ekibin ilgisinden, hoşgörüsünden ve yaklaşımından çok memnunum. Sağladığınız imkânlar için teşekkür ederim.” 

Satış potansiyeline odaklanan ve nakit akışına yardımcı olan finansman

Pandemi, birçok kişinin girişimcilik dünyasına adım atmasına ve sayısız yeni işletmenin kurulmasına aracı oldu. Son zamanlarda dünyada yaşananlar, özellikle karantina döneminde yeni gelir kanallarını benimsemek zorunda kalan KOBİ'lerin e-ticaretin muazzam potansiyelini fark etmelerine de yardımcı oldu. 

Müşterilerimizin davranış ve tercihlerine baktığımızda, özellikle pandemi dönemi gibi yakın zamanda kurulmuş pazaryeri satıcıları geleneksel finansman türlerine güçlü bir şirket geçmişi olmamasından dolayı erişemiyor, yavaş erişebiliyor ya da geleneksel finansman türleri nakit akışı planlamasına uymuyor. Gelir paylaşımlı E-Ticaret Finansmanının bir diğer önemli avantajı pazaryerlerinde satış potansiyeline göre verilmesi ve nakit akışını kontrol edilebilir kılmasıdır. WorqCompany gelir paylaşımlı E-Ticaret Finansman modelimiz senin yerine ürünlerini tedarikçinden satın alma modeline dayandığı için kendi sermayeni reklam, depo, muhasebe ve personel alımı gibi diğer gider kalemlerine ayırabilir, nakit akışını planlayabilirsin.

Müşterimiz Gül Hanım gelir paylaşımlı E-Ticaret Finansmanı için şöyle diyor;

"Pazaryeri satıcılarına reklam ve depolama gibi harcamaları finanse etmek için öz sermayeden vazgeçmeleri gereken bir pozisyonda sıkışıp kalmak yerine, öz sermayeyi koruyan yepyeni bir finansman kapısı.”

Hızlı Finansman

Gelir paylaşımlı E-Ticaret Finansmanının bir diğer özelliği geleneksel finansman modellerine göre daha hızlı bir şekilde erişilebilir olmasıdır. 

- Çevrimiçi bir şekilde başvurmak,

- Ön onaylı teklifleri 4 saat içinde almak,

- Ön onaylı tekliflerden bir tanesini seçtikten sonra sözleşme aşamasına geçmek ve finansmana sahip olmak

gibi kolay bir başvuru süreci vardır.

Müşterimiz Çağıl Hanım gelir paylaşımlı E-Ticaret Finansmanı için şöyle diyor;

“Dört ay içinde kârımızı %32'den %45'e çıkarma hedefimiz vardı ancak WorqCompany’den aldığımız hızlı finansman sayesinde bunu sadece 2 ayda başardık." 

Gelir paylaşımlı finansmanı nasıl sağlıyoruz?

WorqCompany gelir paylaşımlı E-Ticaret Finansmanı Trendyol, Hepsiburada, n11 gibi pazaryerlerinde mağazası olan satıcılara ürün alma modeline dayalı bir finansmandır. Müşterilerimize doğrudan kendi belirlediği tedarikçiden 50.000 TL’den 5.000.000 TL’ye kadar ürün alımı gerçekleştiriyoruz. Başvuru sahibinin finansman alabilmesi için pazaryerlerinde minimum 6 aylık geçmişi olmasına, tedarikçisinin Türkiye’de olmasına ve son 3 aylık satış cirosunun 50.000 TL’den büyük olmasına dikkat ediyoruz.

E-ticaret işletmeni büyütmek ve ihtiyaç duyduğun ürün stoklarını alabilmek için, gelir paylaşımlı E-Ticaret Finansmanına hemen başvur.

geLİR PAYLAŞIMLI E-Tİcaret

Sen de Gelir Paylaşımlı E-Ticaret ile
İşini Büyütenler Arasında Yerini Al