E-Ticarette Yapay Zekâdan Yararlanmanın 6 Yolu

Yapay Zekâ (AI) günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. İster sesli asistanlarla etkileşimde bulunalım ister kişiselleştirilmiş öneriler alalım hatta ister sosyal medya akışımıza göz atalım yapay zekâ ile her zaman karşılaşıyoruz. Bu güçlü teknoloji kişisel kullanımla sınırlı değil; e-ticaret de dahil olmak üzere çeşitli sektörlerdeki işletmeleri dönüştürüyor. Bu yazımızda işletmen için yapay zekâdan yararlanabileceğin çeşitli yolları ele alacağız.

Kişiselleştirilmiş Ürün Önerileri

Yapay zekânın e-ticaretteki en yaygın uygulamalarından biri kişiselleştirilmiş ürün önerileri sunmaktır. Yapay zekâ, bir müşterinin geçmiş davranışlarından ve benzer müşterilerden elde edilen verilerden yararlanarak özel ürün önerileri sunabilir. Örneğin, bir müşterinin fitness ekipmanı satın alma geçmişi varsa, yapay zekâ sistemi spor ayakkabıları veya fitness takip cihazları gibi ilgili ürünleri önerebilir. Bu düzeyde bir kişiselleştirme yalnızca müşterinin alışveriş deneyimini iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda satın alma olasılığını da artırır. Müşterilerinin alışveriş deneyimini iyileştirmek istiyorsan Algolia, Bloomreach ve Kindly gibi yapay zekâ araçlarına göz atabilirsin.

Yapay Zekâ Sohbet Robotları

Yapay zekâ destekli sanal asistanlar veya sohbet robotları müşterilere anında destek sağlayabilir, sık sorulan soruları yanıtlayabilir, müşterilere satın alma sürecinde rehberlik edebilir ve hatta ödeme sorunlarına yardımcı olabilir.

Sohbet robotları 7/24 kullanılabilir ve günün hangi saatinde olursa olsun müşteri sorularının derhal ele alınmasını sağlar. Dahası, JivoChat gibi platformlar aynı anda birden fazla sorguyu ele alabilir, bu da bekleme sürelerini önemli ölçüde azaltabilir ve müşteri memnuniyetini artırabilir.

Müşteri Segmentasyonu

Yapay zekâ ayrıca gelişmiş müşteri segmentasyonuna da olanak tanır. Tresl, Peel ve Peak gibi yapay zekâ sistemleri müşteri verilerinizi analiz ederek kalıpları belirleyebilir ve müşterileri tercihlerine, satın alma davranışlarına ve diğer faktörlere göre belirli gruplara ayırabilir. Bu, işletmelerin pazarlama kampanyalarını belirli müşteri segmentlerini hedefleyecek şekilde uyarlamalarına olanak tanıyarak daha alakalı ve etkili pazarlama iletişimi yapmayı sağlar.

Akıllı Envanter Yönetimi

Yapay zekânın iş operasyonlarında faydalı olduğu kanıtlanan kilit alanlardan biri de envanter yönetimidir. Yapay zekâ talep seviyelerini tahmin edebilir, transit süreleri öngörebilir ve hatta sevkiyat gecikmelerini öngörebilir, bu da onu akıllı lojistik için paha biçilmez bir araç haline getirir.

c3 ve Singuli gibi yapay zekâ araçları ile optimum envanter seviyelerini koruyabilir, aşırı stoklama veya eksik stoklama riskini en aza indirebilirsin. Bu sadece depolama maliyetlerini düşürmekle kalmaz, aynı zamanda ürünlerin müşteriler istediğinde hazır olmasını sağlayarak müşteri memnuniyetini artırabilirsin.

Gelir Paylaşımlı E-Ticaret Modeli

WorqCompany olarak, teknoloji ve yapay zekâ kullanarak e-ticaret pazaryeri işletmelerine en hızlı, en kolay ve en etkili modeli sunma vizyonuyla yola çıkmış, sektörünün öncü şirketiyiz. Türkiye’de ilk ve tek olan Gelir Paylaşımlı E-Ticaret Modeli ile müşterilerimizin ürünlerini tedarikçisinden toptan satın alıyoruz.

Bunu yaparken de teknolojik altyapımız ile müşterimizin istediği ürünün analizini, pazaryeri mağazasının analizini ve sektör analizini yapıyoruz. Ardından potansiyel hesaplaması yapıyoruz ve çıkan sonuç ile ürün tedariği sağlıyoruz. Gelir Paylaşımlı E-Ticaret modelini verirken mağazanın satış potansiyeline odaklanıyoruz ve teknolojik altyapımız sayesinde sana indirimli bir şekilde stoklarını doldurma imkânı sunuyoruz.

AiDA Yapay Zekâ Asistanı

Günümüzün zorlu iş ortamında, rekabetçi ve kârlı kalabilmek için analiz araçlarını kullanmanın ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bu doğrultuda, yapay zekâ destekli mağaza performans analizi aracımız AiDA-Yapay Zeka Asistanı’nı kullanıcılara ücretsiz bir şekilde sunuyoruz. 

AiDA-Yapay Zeka Asistanı ile pazaryeri mağazanı analiz edebilir ve müşteri memnuniyeti skoru, mağaza derecelendirme dağılımı, en çok satan ürünler ve marka dağılımı gibi birçok kategoride istatistik verisine erişebilirsin. AiDA-Yapay Zeka Asistanı ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için bu yazımızı ziyaret edebilirsin.

E-ticarette büyümek için yapay zekâ araçlarını/hizmetlerini benimsemenin zamanı geldi. Çünkü gelecek burada ve yapay zekâ tarafından destekleniyor.

Teknoloji ve yapay zekâ kullanılarak e-ticaretçilere sağlanan Gelir Paylaşımlı E-Ticaret modeline şimdi başvur!

AiDA-Yapay Zeka Asistanı ile mağazanı şimdi analizle!

Kaynak:

clear.co

geLİR PAYLAŞIMLI E-Tİcaret

Sen de Gelir Paylaşımlı E-Ticaret ile
İşini Büyütenler Arasında Yerini Al