E-Ticaretin Büyüdüğü Anadolu Şehri: Denizli

Türkiye’de hızla büyüyen yerel e-ticaret ekosistemi ile Anadolu şehirlerinde e-ticaret hacmi genişlemesini sürdürüyor. Denizli Worldef etkinliği ile e-ticarette büyümeye devam ediyor.

Türkiye’de hızla büyüyen yerel e-ticaret ekosistemi ile Anadolu şehirlerinde e-ticaret hacmi genişlemesini sürdürüyor. 2021 yılında bir önceki yıla nazaran %69 oranında büyüme ile 381.5 milyar TL’ye ulaşan e-ticaret hacmi, 2022 yılında 2021 yılının ilk yarısına kıyasla %116’lık bir artış göstererek 6 ay için büyük bir artış göstermiştir. Küresel e-ticaret hacminin 2022’yi 5.5 trilyon dolarla kapatmasının bekleniyor olması da Anadolu’daki satıcıların e-ticarete yönelmesini sağlamaktadır.

Elektronik E-Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS)’nin 2021 ve 2022 verilerini incelediğimizde Anadolu şehirlerinde e-ticaret hacmindeki büyümeyi görebiliriz. E-ticaret hacmini büyütmek için gayret gösteren Anadolu şehirlerinden birisi de 2021 yılında 7.133 e-ticaret işletmesi sayısına ulaşarak büyümeye devam eden Denizli. 

Merkezefendi Merkez Çarşısı Hizmeti Sayesinde Denizlili Satıcılar Online Satış ile Denizli Dışına Açılıyor

Denizli Merkezefendi Belediyesi, Good4Trust iş birliği ile gerçekleştirilen “Merkez Çarşısı” hizmeti ile esnaf, girişimci ve kadın üreticilere destek vererek ürünlerini dijital dünyaya taşıma fırsatı veriyor. Merkez Çarşısı projesi ile yerli satıcılarını destekleyerek yerel ekonomiyi kalkındırmayı hedefleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Girişimcilerimizin ürünlerinin, ekonomiye ve aile bütçesine kazandırılması gerektiğini düşünerek bir projemizi daha hayata geçiriyoruz. Herkesi teknoloji ile buluşturarak, onlara e-ticaret'i öğreteceğimiz “Merkez Çarşımızı” kuruyoruz. Merkezefendi ve Denizli’de yaşayan herkesin üretimin içinde olmasını istiyoruz. Üreten vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız. Tüm vatandaşlarımızı Merkezefendi Kültür Merkezimizdeki lansmana bekliyorum.” diye konuştu.

İhracat Gücünü Her Geçen Gün Büyüten Şehir: Denizli

Denizli’nin, Türkiye ihracatının önemli ilk 10 kenti arasındaki yerini Teknik Tekstil Merkezi ile güçlendirmesi bekleniyor. 170 ülke ile ürünlerini buluşturan Denizlili satıcıların, 6.3 milyon Euro’luk Teknik Tekstil Merkezi ile ihracatta çağ atlaması bekleniyor. İhracat verileri incelendiğinde de Ocak - Ekim döneminde Denizli en yüksek ihracatı gerçekleştiren 8. il oldu. Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu “Yılın ilk 10 ayında ihracat artışımız devam ediyor. Özellikle 2022’nin ilk yarısındaki yükselişler bu tabloda önemli pay sahibi. Ocak - Ekim döneminde ülkemiz ihracatı %15.4 artışla 210 milyar dolar, ilimiz ihracatı %6.5 yükselişle 3 milyar 951 milyon dolar oldu. Denizli’nin son 12 aylık ihracatı ise 4.8 milyar dolar seviyelerinde seyrediyor. ” diye aktardı.

Son olarak, İhracatçı Birlikleri Türkiye İhracat Kayıt Rakamları incelendiğinde  Denizli’nin ihracatında otomotiv, çelik ve kimyevi maddelerinin ardından yüksek ihracat hacmi ile hazır giyim ve konfeksiyon önde gelmektedir. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’in yayınladığı son verilere göre hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının 2021-2022 dönemindeki payı 21.410.657 TL ile 8.5 oldu. 

2022’de 600 milyar TL’lik e-ticaret hacmine ulaşılmasının beklenmesi de fiziki satış yapan satıcıları e-ticarete yönlendirmekte ve hali hazırda e-ticarette var olan satıcıların da satışlarını artırabilmeleri için stok hacimlerini artırmaya ve pazarlama stratejisi üretmeye itmektedir. 

Büyüyen e-ticaret hacmi ile e-ticaret satıcıları da depolarını büyük şehirlerden anadolu şehirlerine taşımakta ve e-ticarete yön vermekteler.

WorqCompany E-ticaret Finansmanı ile aklınız stoklarınızda kalmasın, stoklarınız sizi yarı yolda bırakmasın. E-ticaret finansmanı ile ilgili bilgi almak için ”Hemen Başvurun”.

Kaynak:

https://rb.gy/t4lxw6

https://rb.gy/degk83

https://rb.gy/4y67uc

https://rb.gy/qavvvl

https://rb.gy/c8vfo1

https://rb.gy/u4hcx7

https://rb.gy/emxbpc

geLİR PAYLAŞIMLI E-Tİcaret

Sen de Gelir Paylaşımlı E-Ticaret ile
İşini Büyütenler Arasında Yerini Al